CHAT ROOM CHAQ ULTIMATE ZONE

Harian Metro 9 April 2009: BORAK LOKASI: Ibu tunggal bentuk empayar niaga

Oleh Ramlah Zainal
roses@hmetro.com.my

Malah, grand ballroom hotel juga berubah menjadi studio tarian untuk Hanif dan Roy bertanding sesama sendiri bagi menunjukkan tarian siapa lebih hebat, shuffle atau hip hop?

Itulah antara paparan menarik dalam filem Dimensi Cinta arahan Eddie Pak atau Mohd Aliff Najmi Abdullah terbitan Harian Inovatif Sdn Bhd dengan kerjasama Sunday To Sunday Service Sdn Bhd.

Ketika wartawan Rap sampai ke lokasi penggambaran Dimensi Cinta, Eddie sibuk menyiapkan babak Baby yang merajuk dan cuba dipujuk Chaq yang juga teman lelakinya. Namun, Baby tidak melayannya dan mengambil peluang untuk bermanja dengan Chaq.

Dalam babak lain, Lydia pula cuba merapati Chaq kerana dia berminat mempelajari tarian shuffle kerana teman lelakinya Roy adalah anggota kumpulan Hip Hop.

Sejak awal pagi lagi, Eddie begitu teliti bekerja dan berjaya menyiapkan empat babak menarik sepanjang sehari suntuk penggambaran Dimensi Cinta.

Kata Eddie, penggambaran filem membabitkan bajet sekitar RM1.8 juta itu dimulakan sejak 3 Mac dan berakhir 21 Mac lalu di sekitar Putrajaya dan Lembah Klang.

“Hotel Pullman Lakeside Putrajaya dipilih sebagai lokasi kolej kerana ia sesuai dengan jalan cerita dan hotel itu juga penaja utama lokasi sepanjang dua minggu penggambaran filem berkenaan,” katanya.

Dimensi Cinta mengisahkan perjuangan wanita kelas atasan, Raja Soffhilea (Soffhie), berstatus ibu tunggal empat anak iaitu Hanif, Hafis, Hairul dan Misha untuk bangkit kembali membina empayar perniagaannya selepas keruntuhan rumah tangganya.

Selepas bercerai dengan suami, Redhuan, Raja Soffhie berasakan dirinya bebas daripada penderitaan yang menyeksa dia dan anak sehingga meninggalkan kesan fobia dalam menjalani kehidupan harian.

0 comments: